İNFORMACIYALARDÍ SISTEMALASTÍRÍW USÍLLARÍ - Abdullaev, A.; Juginisova, J. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Maqolada ma’lumotlarni tizimlashtirishning ilmiy metodik muammolari ko`rib chiqilgan. MS Excel dasturi yordamida ma’lumotlarni elektron jadval ko’rinishida saqlash usuli ko`rib chiqilgan. Amalda 8-sinfda o’qitiladigan mavzularga doir dasturlashtirish ko’rib chiqilgan. Unda saralash va tanlash usullari kiritilgan. Maqolada ma’lumotlarni tizimlashtirishning innovatsion texnologiyasi yaratilgan.
Keywords: tizim; ma'lumot; ma’lumotlarni yig’ish; ma’lumotlarni saqlash; ma’lumotlarni uzatish; elektron jadval; katakcha manzili; tanlash; saralash