ЎЗБЕК ТИЛШУНОСЛИГИДАГИ ЛИНГВОСТАТИСТИК ТАДҚИҚОТЛАР ТАҲЛИЛИ - Жуманазарова, Г.У. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақолада ўзбек тилшунослигида лингвостатистик тадкикотларнинг олиб борилиши, дастлабки лингвостатистик ишлар, уларнинг қайси соҳаларга тегишлилиги, ютуқ ва камчиликлари тўғрисидаги масалалар баёни ўрин олган. Шунингдек, унда Фозил Йўлдош куйлаган 9та достонда олиб борилаётган тадқиқотлар лингвостатистик усуллар билан уйғунлаштирилган ҳолда ўтказилаётганлиги таъкидланган.