ДАШТИ ҚИПЧОҚНИНГ НОДИР ҚЎЛЁЗМАСИ «КОДЕКС КУМАНИКУС»НИНГ ТАДҚИҚ ЭТИЛИШ ТАРИХИ - Жафаров, Б. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ушбу мақолада қадимий туркий луғатлардан бири Кодекс Куманикус ва унинг туркийшуносликда тутган ўрни ҳамда аҳамияти қўлёзманинг таркиби ва мазмуни ва унинг жаҳон олимлари томонидан ўрганилиши ҳақида фикр юритилган.