КЎҲНА УРГАНЧ – ШАРҚ МАДАНИЯТИ МАРКАЗЛАРИДАН БИРИ - Турганов, Б.К. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақола Ўрта Осиёнинг қадимий шаҳарларидан бири Кўҳна Урганчнинг ёзма ва археологик манбаларда тавсифланишини ўрганишга бағишланган. IX-XV асрларда Кўҳна Урганч нафақат Ўрта Осиёда, балки Шарқдаги йирик маданий марказлардан бири бўлган. Ўша даврларда шаҳарда архитектура, ҳунармандчилик, савдо - сотиқ, таълим, илм-фан каби иқтисодий ва маданий ҳаётнинг барча жабҳалари тараққий қилган.