“SOG‘LOM AVLOD UCHUN” DAVLAT SIYOSATI-SALOMATLIK ASOSI - Mattiyev, B. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ushbu maqolada sog’lom va barkamol avlodni voyaga yetkazish borasida yurtimizda amalga oshirilayotgan davlat siyosati haqida so’z yuritilgan hamda mamlakatimizda mustaqillik yillarida bu sohada erishilgan yutuqlar keltirib o’tilgan. Sog’lom va barkamol avlodni voyaga yetkazishda davlat oldida eng muhim vazifa – yosh avlodda sog’lom turmush tarzi tafakkurini shakllantirishga to’xtalib o’tilgan.
Keywords: sog’lom va barkamol avlod; bosqichma-bosqich; rejalashtirilgan; maqsadli va manzilli davlat siyosati; sog’lom turmush tafakkuri va madaniyati; ijtimoiy-siyosiy omillar