РЕАЛИСТИК ТАСВИР ВА БАДИИЙ МАҲОРАТ - Матякупов, С. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақолада ўзбек ҳикоячилигида реалистик талқин ва бадиий маҳорат масаласи тадқиқ этилган. Ижодкор услуби ва маҳорати хусусида мулоҳаза билдирилган. Ёзувчининг ижодий индивидуаллиги аниқ асар мисолида таҳлил қилинган. Мавзу Назар Эшонқул ижоди мисолида ўрганилиб назарий ва бадиий таҳлил натижалари умумлаштирилган.