Abdulla Oripov she’riyatida umuminsoniy qadriyatlar talqini (FAN va JAMIYAT, 2018)
Mazkur maqolada oʻzbek she’riyatida umuminsoniy muammolarning badiiy talqin qilinishi, shoirlarning ijodiy individualligi, badiiy mahorati kabi masalalar A.Oripov ijodi misolida nazariy va badiiy tahlil qilinadi.