Ikkinchi tartibli aylanma sirtlarda geodezik chiziqlar (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ikkinchi tartibli sirt ustida yotuvchi geodezik chiziqlarning differensial tenglamasini yechish orqali geodezik chiziqlar tenglamasining umumiy ko‘rinishi aniqlangan hamda bu geodezik chiziqlarning sirt ustida joylashuvi o‘rganilgan.