«Айдос бий» дәстанларында тарийхый ўақыялардың ҳәм тарийхый тулғалардың сәўлелениўи (FAN va JAMIYAT, 2017)
Ушбу мақолада Бердақ шоирнинг «Айдос баба» достонидаги тарихий хақиқатнинг бадиий акс эттири- лиши, тарихий образни ёритишда муаллифнинг ижодий изланишлари масалари тадқиқ этилади. Бердақнинг тарихий мавзуни ёритишда индивидуал ўзига хослиги очиб берилади.