«Tarmoq texnologiyalari» fanini o‘qitishda amaliyotga yo‘naltirilgan yondashuvdan foydalanish (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mavzu sohasini tadqiq qilish muallifga ma’ruza va laboratoriya mashg‘ulotlari doirasida bilim, ko‘nikma va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishning asosiy bosqichlarini aniqlash imkonini berdi: nazariy tayyorgarlik, zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalangan holda kompyuter tarmoqlarini modellashtirish va muammolarni hal qilish uchun tarmoqlarni amaliyotni amalga oshirish. Kursni amaliyotga yo‘naltirilgan yondashuv yordamida o‘qitish texnologiyalari ishlab chiqilgan.