Tálim mámleketlik emes tillerde alıp barılatuǵın klaslarda qaraqalpaq tili sabaqlıǵındaǵı ádebiy materiallarǵa talqı (10-klas materiallari misalinda) (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada ta‘lim davlat tilidan boshqa tillarda olib boriladigan sinflarda qoraqalpoq tili tarkibida o‗qitiladigan adabiy materiallar, mavzular kalendar tematik reja, darsliklar bilan solishtirilib tahlil qilingan.