Turkistonda yangi ta‘lim tizimining yuzaga kelish omillari (XIX asr oxiri – XX asr boshlari) (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada Turkiston mustamlakaga aylantirilgach milliy ta‘lim tizimida amalga oshirilgan siyosati ochib beril- gan. Jadidchilik harakatining ta‘limni isloh qilishga birinchi darajada e‘tibor qaratish sabablari ko‗rsatib o‗tilgan. Milliy ta‘lim tizimi yuz bergan o‗zgarishlar tahlil qilinib, dalillarga asoslanib umumiy xulosalar chiqarilgan.