Bo‗lajak boshlang‗ich sinf o‗qituvchilarining raqamli texnologiyalardan foydalanish kompetentligini shakllantirish darajalari tahlili (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada raqamli kompetensiyani shakllantirish darajalari bo‗lajak boshlang‗ich sinf o‗qituvchilari misolida tavsi- flangan. Darajalar mazmunli tarzda taqdim etilgan bo‗lib, raqamli kompetensiyaning har bir darajasi shakllanishini baholashning didaktik usullari taklif etiladi. Raqamli kompetensiya shaxsiy-subyektiv tarzda egallanadi, chunki bu talabaning o‗z-o‗zini rivojlantirishi, uning faoliyati va shaxsiy tajribasi sintezi natijasi hisoblanadi. Buning natijasida oliy o‗quv yurtlarida raqamli kompetensiyani rivojlantirish sharti sifatida talabaning shaxsiy ta‘lim muhitini loyihalash taklif etiladi.