Bugungi kunda janrlar evolyutsiyasi va rivojlanish bosqichlari borasida yangicha nazariy qarashlar (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada XX asr musiqa sanʼatida janr tushunchasi, uning rivojlanishi va musiqa ijodidagi oʻrni haqida soʻz boradi. Shuningdek, bir qancha san‘at allomalarining ilmiy-nazariy qarashlari haqidagi ilmiy xulosalar tahlili berilgan.