Аstronomiya kursidаn аmаliy mаshg‗ulotlаrgа innovаtsion tа‘lim texnologiyalаri vа аxborot texnologiyalаrini tаtbiq etish (FAN va JAMIYAT, 2023)
XXI asr – axborot texnologiyalari asri bo‗lganligi bois, har qanday o‗qituvchi, jumladan, astronomiya o‗qituvchisi ham axborot kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishi lozim, demak, talabalarni turli xil manbalardan, masalan elektron manbalardan axborotlarni ola bilishga o‗rgatish zarur.