17-19 ёшли гимнастикачиларда махсус жисмоний тайёргарликни ривожлантириш услубияти (FAN va JAMIYAT, 2023)
Мақолада тест натижаларини баҳолаш тизимини ишлаб чиқиш ва гимнастикачиларнинг жисмоний тайёргарлигининг интеграл кўрсаткичларини яратишга қаратилган педагогик назоратнинг варианти илмий асосланган. Ўтказилган тадқиқотлар шуни кўрсатдики, куч, тезкор-куч, кординацион тайёргарлиги, махсус чидамлилик интеграл кўрсаткичларини умумлаштириш йўли билан тузилган умумий кўрсаткич энг катта ахборот мазмунига эга.