Xor jámáátiniń atqaríwshílíq uqíbí hám qábiliyeti (FAN va JAMIYAT, 2023)
Dirijyorlik jarayonida dirijyorning yuzi, uning ko‗rinishi, yuz ifodalari muhim rol o‗ynaydi. Zamonaviy dirijyorlik dirijyordan musiqiy-nazariy tayyorgarlik, o‗tkir quloq, yaxshi musiqiy xotira, shuningdek, faol, maqsadli irodani talab qiladi. Dirijyor dirijyorlik jarayonida alohida musiqachilarning o‗ziga xos xususiyatlarini o‗zida mujassamlashtira olishi, ularning barcha sa‘y- harakatlarini o‗z ijro rejasini amalga oshirishga yo‗naltira olishi kerak.