Ажиниёз Қосибой ўғли тарбиявий қарашларининг асосий йўналишлари (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ушбу мақолада Ажиниёз Қўсибой ўғлининг тарбиявий қарашларининг асосий йўналишлари айтилган. Мақолада фарзанд тарбиясининг асосий ўрни оила эканлигин ҳақида, уларни инсофли, одоб-ахлоқли тарбияланиши ҳақида, тарбия инсон умрида катта рол бажариши, болани қандай тарбияласанг, шундай вояга етиши, уни жамиятда ёшлигидан ақллиликга, одоб-ахлоқли ва инсонийликка ўргатиш лозимлиги ҳақида атаб ўтилган. Шоир бир неча марта ёшларни меҳнатсеварликка чақириб, қолаверса уларни ўзининг тарбиявий қарашлари билан чинакам маънода ватанпарвар, халқпарвар руҳида тарбиялашни таъкидлаб ўтди.