O‗zbеk va qoraqalpoq tillaridagi «nutq» ma‘noli frazеmalarda paradigmatik va sintagmatik munosabatlar (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada o‗zbеk va qoraqalpoq tillaridagi «nutq» ma‘noli frazеmalardagi paradigmatik va sintagmatik munosabatlar tahlil qilingan. Frazеmalarning boshqa gap bo‗laklari bilan bog‗lanishi uchun ma‘lum paradigmaga ega bo‗lishi va sintaktik vazifalari asoslangan.