QARAQALPAQ XALÍQ PEDAGOGIKASÍNÍŃ QÁLIPLESIW TARIYXÍ HÁM OQÍWShÍ JASLARDÍ ÁDEP-IKRAMLÍQ RUWXÍNDA TÁRBIYALAWDÍŃ PEDAGOGIKALÍQ TIYKARLARÍ - Esemuratova, Turganbike Aytmuratovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Mazkur maqolada qoraqalpoq xalq pedagogikasining shakllanish jarayoni, uning tarixiy ildizlari, milliy qadriyatlar tizimidagi o‘rni hamda o‘quvchi yoshlarga axloqiy tarbiya berishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodi, urf-odatlar, milliy an’analar va qadriyatlarning yosh avlodda odob-axloq, mehnatsevarlik, vatanparvarlik, insonparvarlik hamda ma’naviy fazilatlarni shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan.