TALABALARDÍŃ MÁDENIYATLARARALÍQ BAYLANÍS KOMPETENCIYASÍN RAWAJLANDÍRÍWDA KREATIV MODULLERDIŃ ROLI - Arzieva, Bibi-Sanem Aynazarovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Tadqiqotda Qoraqalpoq xalqining verbal (maqol-matallar, urug‘ nomenklaturasi) va noverbal (kinesika, okulezika, proksemika) kommunikativ elementlari AQSH va Britaniya madaniyatlari bilan taqqoslandi. Zamonaviy ingliz tili leksikasi (sleng, abbreviaturalar, metaforalar, loanwords) pragmatik jihatdan o‘rganildi. Pragmalingvodidaktik yondashuv asosida innovatsion texnologiyalar (autentik diskurs tahlili, rolli o‘yinlar, kontrastli tahlil, loyiha usuli) taqdim etildi.