BILIMLENDIRIW SAPASÍN ARTTÍRÍWDÍŃ ÁHMIYETLI FAKTORÍ SÍPATÍNDA SUMMATIV BAHALAWDÍŃ NÁTIYJELILIGI HÁM ABZALLÍLARÍ - Amanbaev, Muratbay Abdimuratovich; Yeshanova, Sapura Tazabayevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada summativ baholashning ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning o‘quv natijalarini baholashdagi ahamiyati va ta’lim sifatiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotda summativ baholashning nazariy asoslari, xalqaro tajriba va zamonaviy ta’lim tizimlarida qo‘llanilishi o‘rganilgan. Natijalar summativ baholash ta’lim natijalarini ob’ektiv aniqlash, ta’lim sifati monitoringini ta’minlash va ta’lim jarayoni samaradorligini oshirishda muhim vosita ekanligini ko‘rsatdi.