QARAQALPAQ XALÍQ DÁSTANÍ “EDIGE” HÁM ONÍŃ POETIKASÍNDAǴÍ AYÍRÍM MÁSELELER - Nizamatdinov, Jeńis Minajatdinovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Edige dostonining gʻoyaviy, tematik, syujetning tarixiylik jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, dostonning turkiy xalqlaridagi versiyalari va jirovlarning variantlari solishtirib oʻrganilgan.