«ǴÁRIP AShÍQ» DÁSTANÍNÍŃ DRAMATURGIYAǴA STILIZACIYASÍ - Jambulova, Rayxan Abdiraziyevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada xalq dostoni hisoblangan “Gʻarib oshiq” dostoning sahnalashtirish masalasi soʻz etiladi. Dostonning dramaturgiya janriga stilizatsiyalash va undagi obrazlarning bir- biriga bogʻliqligi dramaturgning sahna uchun mos obrazlar yaratish uslubu oʻrganilgan.