KÓRKEM ShÍǴARMADA PSIXOLOGIZMNIŃ FUNKCIYASÍ (A.SULTANOVTÍŃ ShÍǴARMALARÍ MÍSALÍNDA) - Baltabayeva, Nursulu Koshkinbayevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada badiiy adabiyotning fundamental xususiyatlaridan biri bo‘lgan badiiy psixologizm va uning asar poetikasidagi funksiyalari nazariy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqotda taniqli qoraqalpoq yozuvchisi Alpisbay Sultanovning “Kelinshek bola almaǵan hayal” (“Kelin bo‘la olmagan ayol”) va “Baxıtsız shańaraq” (“Baxtsiz oila”) asarlari asosiy obyekt sifatida olingan.