ESP O‘RGANUVChILARINING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRIShDA TOPShIRIQLARGA ASOSLANGAN TIL O‘QITISh METODIKASI - Kurbaniyazova, Sarbinaz Ametovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu tadqiqot vazifaga asoslangan til o‘qitish (TBLT) usulining ESP talabalari, xususan, B1–B2 darajadagi tarix talabalari orasida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi samaradorligini o‘rganadi. Natijalar TBLT talabalarning nutq ravonligi, muloqot qobiliyati va akademik kontekstda tilni qo‘llashini yaxshilaganini ko‘rsatdi. TBLT ESP ta’limida samarali usul hisoblanadi.