MEKTEPLERDE QARAQALPAQ ÁDEBIYATÍN OQÍTÍWDA MILLIY QÁDIRIYATLARDÍ SIŃDIRIWDIŃ PEDAGOGIKALÍQ TIYKARLARÍ - Embergenova, Mapruza Abdiualiyevna; Kalmurzaeva, Xurliman Xojabaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada maktabda qoraqalpoq adabiyotini o‘qitish jarayonida milliy qadriyatlarni singdirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Adabiy asarlar orqali o‘quvchilarning ma’naviy olamini boyitish, ularda vatanparvarlik, insoniylik va milliy ongni shakllantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, interfaol metodlar, folklor materiallarini qo‘llash va fanlararo aloqaning ahamiyatiga alohida to‘xtalib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari qoraqalpoq adabiyoti darslarida milliy qadriyatlarni singdirishning samaradorligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar berishga imkon beradi.