QARAQALPAQ XALÍQ PEDAGOGIKASÍNDA EKOLOGIYALÍQ TERMINOLOGIYANÍŃ LINGVOKULTUROLOGIYALÍQ TÁRIYPI - Utebaeva, Aziza Dauletbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq xalq pedagogikasi va pedagogik publitsistika terminologiyasida ekologik pedagogika g‘oyalarining aks etishi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Avvalo, xalq og‘zaki ijodi namunalari asosida tabiatga munosabat va ekologik tafakkur unsurlari aniqlanadi. Shuningdek, pedagogik publitsistikada qo‘llanilayotgan ekologik terminlar semantik va lingvokulturologik jihatdan o‘rganiladi. Natijada, ekologik pedagogika g‘oyalari milliy tarbiya tizimining muhim tarkibiy qismi ekanligi asoslab beriladi.