INNOVATSION YONDAShUV ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVChILARNI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLAShDA TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISh - Abdieva, Saltanat Patullaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada innovatsion yondashuv asosida bo‘lajak o‘qituvchilarni kasbiy faoliyatga tayyorlash texnologiyalarini takomillashtirishning pedagogik jihatlari tahlil qilingan. Oliy ta’lim muassasalarida bo‘lajak pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, innovatsion ta’lim texnologiyalarini qo‘llash hamda raqamli ta’lim muhitini samarali tashkil etish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va kompetensiyaviy yondashuvning ahamiyati ochib berilgan. Ilmiy xulosalar asosida bo‘lajak o‘qituvchilarni kasbiy faoliyatga tayyorlashni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.