S.IBRAGIMOV POEZIYASÍNDA TÁBIYAT TEMASÍNÍŃ SÚWRETLENIWI - Qosbergenova, Aysanem Muratbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada S.Ibragimov asarlarida tabiat mavzusining badiiy-falsafiy tasvirlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada tabiat obrazlarining ramziy ma’nolari, modernistik poetika unsurlari, ularning Sharq tasavvufiy tafakkuri bilan bog‘liqligi va shoirning o‘ziga xos uslubi misollar asosida tahlil qilingan. Bundan tashqari, S.Ibragimov she’riyatida suv, buloq, shamol, sahro, qush va o‘simlik obrazlarining estetik vazifasi, ularning inson ruhiy dunyosi bilan uyg‘unligi ochib berilgan.