ÁDEBIYATTANÍWDA KÓRKEM PSIXOLOGIZM TERMINI - Joldasbaeva, Biybixadisha Tlepbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada adabiyotshunoslik ilmidagi badiiy psixologizm tushunchasining kelib chiqishi, uning termin sifatida shakllanishi masalaları jahon, o’zbek va qoraqalpoq adabiyotshunosligi nuqtayi nazaridan ochib berilgan. Shu kungacha badiiy psixologizmga berilgan ta’riflarning empirik shaklda qolib ketganligi, aniq terminologik ma’nosini ochib berilmaganligi turli bahsli munozaralarga sabab bo’ladi. Aynan shu bahsli masalani tartibga solishda va badiiy psixologizmning terminologik ma’nosini aniqlashtirishda bu maqola yordam berishi mumkin.