QARAQALPAQSTAN PLASTIKALÍQ KÓRKEM ÓNERLERI JÁRDEMINDE STUDENTLERDIŃ KÓRKEM DÓRETIWShILIK QÁBILETI HÁM KÓRKEM TALǴAMÍN RAWAJLANDÍRÍW JOLLARÍ - Urazimova, Tamara Vladimirovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqola Qoraqalpog‘iston san’atining plastik turlari asosida talabalarda badiiy qobiliyat va badiiy didni rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Talabalarda plastik san’at asosida badiiy qobiliyat va didni rivojlantirish rangitasvir, haykaltaroshlik, grafika san’atlarini amaliy o‘zlashtirish hamda ulardagi estetik ma’lumotlarni tahlil qilish, san’atning nazariy asoslarini o‘rganish orqali amalga oshiriladi. San’at asarlarini idrok etish va baholash ko‘nikmalarini shakllantirish, o‘z ijodiy tafakkurini shakllantirish.