PEDAGOGIKALÍQ IZERTLEWLERDE BILIM ALÍWDÍŃ JAŃA KONCEPCIYASÍ - Allaniyazov, Ismail Begjanovich; Ismailov, Nurmukhammed Ziynatdin ulı (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqola "xyutogogika" (evtagogika) deb nomlangan zamonaviy mustaqil bilim olish ta’limotiga bag‘ishlangan bo‘lib, maqolada terminning ta’rifi, etimologiyasi va tarjima variantlari, pedagogika, andragogika, xeutagogika atamalarining qiyosiy mazmuni keltirilgan.