ИБРОЙИМ ЮСУПОВ ШЕЪРИЯТИ ЎЗБЕКЧА ОҲАНГЛАРДА - Қурамбоева, Гуландом Каримбаевна (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Қаҳрамони, Ўзбекистон ва Қорақалпоғистон халқ шоири Ибройим Юсуповнинг ўзбек тилидаги “Танланган асарлар” тўпламига киритилган ўзбек тилидаги шеърлар таҳлил қилинади. Мутаржимлар Музаффар Аҳмад, Янгибой Қўчқоров, Рустам Мусурмонларнинг таржимонлик маҳорати ҳақида сўз юритилади.