A.ÁBDIEVTÍŃ «IYT HÁM ADAM YAMASA AShLÍQ SÍNAǴÍ» POVESTINDE INSAN TÁǴDIRI - Ktaybekova, Zulfiya Kengesbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
A.Abdiyevning «It va odam yoxud ochlik sinovi» qissasining g‘oyaviy-tematik yo‘nalishlari, syujet-kompozitsion xususiyatlari va poetikasi tahlilga tortilgan. Qissada yozuvchi yakka shaxs taqdiridagi ayanchli hayotini ochib bergan. Shuningdek, asarda inson va hayvon, tabiat va inson munosabatlari misollar orqali tahlil qilingan.