INGLIZ VA QORAQALPOQ MAQOLLARIDA “AQL” KONSEPTINING IFODALANIShI - Ulimbetova, Dinara Bekbergenovna; Xudaybergenov, Azamat Abdikalikovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada ingliz va qoraqalpoq tillari misolida “aql” konsepti qiyosiy lingvokulturologik tahlil asosida o‘rganiladi. Maqolada maqollar, iboralar va xalq og‘zaki ijodi materiallari asosida tafakkurning qanday ifodalanishi tahlil qilinib, umumiy hamda madaniy jihatdan o‘ziga xos xususiyatlar aniqlanadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – tipologik jihatdan turli bo‘lgan ikki tilning tafakkur, aql va intellektual faoliyatga bo‘lgan qadriyatli munosabatlarini qanday aks ettirishini ko‘rsatishdir.