INGLIZ VA QORAQALPOQ TILLARIDAGI KOMPARATIV FRAZEOLOGIK IBORALARINING PARADIGMATIK MUNOSABATLARI - Saparov, Salamat Perdebaevich; Bayjanov, Saparniyaz Yagmirbay uli (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada ingliz va qoraqalpoq tillaridagi komparativ adyektiv frazeologizmlarning paradigmatik munosabatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda frazeologik birliklarning polisemiyasi, sinonimik qatorlarining shakllanishi, struktur-semantik xususiyatlari va intensifikatsiya vazifasi yoritilgan. Tahlil natijalari ikki til frazeologik tizimida umumiy tipologik belgilar mavjudligini ko‘rsatib, komparativ iboralarning milliy-madaniy xususiyatlari va obrazlilik darajasini aniqlashga xizmat qiladi.