ABUTILON THEOPHRASTI MEDIK.NING INVAZIVLIK XUSUSIYATLARI - Jalilov, Navfal (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada Abutilon theophrastining O‘zbekistonda invaziv o‘simlik sifatida tarqalishi, ekologik xususiyatlari hamda agroekotizimlarga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Turning adventiv tabiati, yuqori tezlikda ko‘payish qobiliyati va katta ekologik moslashuvchanligi uning keng tarqalishiga sabab bo‘luvchi asosiy omillar sifatida yoritilgan. Shuningdek o‘simlikning biologik xususiyatlariga va populyatsiya dinamikasiga tayangan holda, uning invazivlik darajasi ilmiy asosda baholangan.