FABACEAE L. OILASI MADANIY OʻSIMLIKLARNING YOVVOYI AJDODLARINING HAYOT ShAKLLARI BOʻYIChA TARQATILIShI - Almenova, Gulbanu Polatbay qizi (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi o‘simlik dunyosining Fabaceae L. oilasiga mansub madaniy o‘simliklarning yovvoyi ajdodlarining hayot shakllari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida Respublikada madaniy o‘simliklarning yovvoyi ajdodlari 10 turkum va 15 turdan iboratligi aniqlanib, kamida besh xil hayot shakllari mavjudligi aniqlandi. Qoraqalpogʻiston hududi 4 qismga – Ustyrt platosi va Qizilqum, quyi Amudaryo va Orolqumga boʻlingan.