OʻZBEKISTONNING BIOLOGIK RESURSLARIDAN FOYDALANIShNING MUAMMO VA YEChIMLARI - Axmedova, Yulduz Qosimovna; Shodiyeva, Go‘zal Rahmatullayevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada Biologik resurslar, O‘zbekistoning biologik resurslari ulardan foydalanish, muammo va yechimlari, O‘simlik va hayvonot olamining tabiatdagi asosiy ekologik vazifasi – modda va energiyaning biologik (kichik) aylanma harakatidagi ishtiroki, Biologik xilma-xillik, O‘zbekistonning birinchi “Qizil kitobi” va unda muhofaza etiladigan o‘simliklar va hayvonot dunyosi, O‘zbekistonda biologik resurslar bilan bog‘liq muammolarning vujudga kelishining tub mohiyati, avvalo, insonlarning xo‘jalik faoliyatlari bilan bog‘liq ekanligi ko‘rsatilgan.