BALALARDA KITAPQUMARLÍQ MÁDENIYATÍN RAWAJLANDÍRÍWDA ShAŃARAQTÍŃ ORNÍ - Ilyasova, Zamira Uzakbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada kitobxonlik madaniyatining jamiyat va shaxs hayotidagi o‘rni, uni shakllantirishning samarali yo‘llari hamda zamonaviy yondashuvlar yoritiladi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarda kitobga muhabbat uyg‘otish, o‘qish madaniyatini rivojlantirish, oilaviy va maktab muhitining bu boradagi roli muhokama etiladi. Shuningdek, kitobxonlikni targ‘ib etishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari imkoniyatlaridan foydalanish bo‘yicha takliflar beriladi.