QARAQALPAQ JÍRAWLARÍNDA USTAZ-ShÁKIRT DÁSTÚRI (Qıyas jıraw mısalında) - Yaxiyayeva, Shaxnoza (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq jirovchilik san’atidagi ustoz-shogird an’analari Qiyos jirov Qayratdinov hayoti va ijodi misolida tadqiq etilgan. Maqolada bo‘lajak jirovlarning ustoz tanlash mezonlari, ta’lim olish jarayoni va jirovchilik san’atining cho‘qqisi hisoblangan «fotiha berish» marosimining ijtimoiy-madaniy ahamiyati tahlil qilingan.