MIFOLOGIYALÍQ OBRAZLARDÍŃ JANRLAR KESIMINDE TRANSFORMACIYASÍ - Kabilova, Gúlayım (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada mifning ertakka transformatsiyasi, mifologik obrazlarning mifdan ertakga, ertakdan dostonlarga transformatsiya bo‘lish protsessi qanday yo‘llar bilan amalga oshishi haqida ilmiy-nazariy jihatdan o‘rganildi va mulohazalar yuritildi. Mifologik dev, yalmog‘iz kampir, pari, ajdar obrazlarning tipologik jihatdan qanday obraz ekanligi, ertak va dostonlarda bu obrazlarda qanchalik o‘zgarishlar sodir bo‘lishi misollar bilan dalillangan.