SURXON ELIDA YUZ(JUZ) URUG‘INING TARQALISh SFERASI - Mirzayeva, Moxichexra (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Surxon vohasining o‘ziga xos etnik hamda ijtimoiy holati yoritilgan ko‘plab monografiya, maqolalarni yaratgan olima B.X.Karmishevaning muhim ma’lumotlarni keltirib o‘tiladi. Masalan, mang‘it, yuz, qo‘ng‘irot, laqay, qipchoq, ming kabi o‘zbek urug‘lari va ularning tarqalishi haqida muhim ma’lumotlarni bayon qilgan.