XX ÁSIRDIŃ 20-30-JÍLLARÍNDA QARAQALPAQSTANDA KITAPXANAShÍLÍQ ISIN RAWAJLANDÍRÍWDA XALÍQ ZIYALÍLARÍNÍŃ ORNÍ - Reymbaev, Rustem Sarsenbaevich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqola Qoraqalpog‘istonda kutubxonachilik ishi sohasi, madaniy-ma’rifiy muassasalarning faoliyati, savodsizlikni tugatish vazifalari, kutubxonachilikni rivojlantirishda xalq ziyolilarining o‘rni va madaniy qayta qurish davrida Sovet-partiya organlarining bu boradagi qarorlarining roli qayd etilgan.