IQLIM O‘ZGARIShINING QO‘QON VOHASI AHOLI SALOMATLIGIGA TA’SIRINI BAHOLASh - Meliboyeva, Feruzaxon Solijonovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada iqlim o‘zgarishining inson salomatligiga ta’siri tahlil qilinadi. Qo‘qon vohasi misolida atmosfera, yer osti va yer usti suvlarining ifloslanishi, chang moddalarining ko‘payishi natijasida yuzaga kelayotgan kasalliklar muhokama qilinadi. Shu bilan birga, antropogen omillar va landshaft xususiyatlari kasalliklarning tarqalishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatib beriladi.