ФАРҒОНА ВОДИЙСИДА ТАБИИЙ ГЕОГРАФИК ШАРОИТ– БОҒДОРЧИЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШДАГИ АСОСИЙ ОМИЛ - Махмудова, Манзурахон Жураевна; Қўлдашева Махмудахон Nurmatjonovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Фарғона водийсида табиий географик шароит агроиқлимий омиллар боғдорчиликни ривожлантириш учун энг қулайдир. Худди шу хусусият, интенсив боғдорчилик унга уйғун соҳалар сабзавотчилик ва полизчилик минтақасини шаклланишига ва мевани қайта ишловчи саноат корхоналарини,бирлашмалар ва цеҳларни ташкил этишга , масулотларни экспорт кўламини кенгайтиришга ва иқтисодий самарадорликга эришиш имкониятини беради