QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASI MIYNET RESURSLARÍNÍŃ QÁLIPLESIWINDE DEMOGRAFIYALÍQ FAKTORLAR HÁM XALÍQ MIGRACIYASÍNÍŃ TÁSIRI - Auezov, Omirbay Tazabaevich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasida demografik omillar va aholi migratsiyasining mehnat resurslarining shakllanishiga ta’siri koʻrib chiqiladi. Shuningdek, Qoraqalpog‘iston Respublikasi shahar va tumanlaridagi migratsiya jarayonlari o‘rganiladi.