ÁMIWDÁRYA DELTASÍ ÚY TÍShQANLARÍ MUS MUSCULUS NEMATODA KLASÍ GELMINTLERI - Berdibaev, Abat Sultamuratovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Gelmintologik tekshirilgan 61 nusxa uy sichqonlaridan 27 nusxasi nematoda sinfiga mansub gelmintlar bilan zararlanganligi kuzatildi 44,3%. Va uy sichqonlarida 9 turdagi nematodalar ro‘yxatga olindi, ular 1 tip, 1 sinf, 4 turkum, 6 oila, 6 avlodga mansub ekanligi aniqlandi. Sichqonlarda aniqlangan gelmintlar rivojlanish sikliga ko‘ra 7 turi giogelmintlar, 2 turi biogelmintlarga mansubligi kuzatildi.