TEXNOLOGIYALÍQ TÁLIM PÁNIN OQÍTÍWDÍŃ ZAMANAGÓY USÍLLARÍ HÁM RAWAJLANÍW TENDENCIYALARÍ - Kurmanov, A.P. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada ta’limni raqamlashtirish va maktab hamda kasb-hunar ta’limi dasturlari mazmunini o‘zgartirish sharoitida texnologik ta’limni o‘qitishning zamonaviy xususiyatlari ko‘rib chiqilgan. “Texnologik ta’lim” fan sohasini amalga oshirishning metodik, didaktik va tashkiliy-pedagogik jihatlari, mazmun tuzilishini o‘zgartirish, muhandislik tafakkurini rivojlantirish, raqamli texnologiyalar, loyihalash faoliyati va fanlararo yondashuvlarni qo‘llash diqqat markazida. Texnologik ta’limni rivojlantirishning asosiy muammolari va istiqbollari ajratib ko‘rsatilgan, ushbu soha o‘qituvchilarini tayyorlashga qo‘yiladigan talablar belgilangan.